Een terugblik op de workshop internationaal co-produceren

Gepubliceerd op

Van 26 februari tot 10 maart 2018 organiseerde de Nederlandse Filmacademie in samenwerking met de HFF (Hochschule fur Film und Fernsehen) München een workshop internationaal co-produceren. De workshop stond onder leiding van Ulrich Limmer, Manya Lutz (beiden van de HFF Munchen), Iris Hogendijk en Anita Smit (Nederlandse Filmacademie). Er namen zes Nederlandse productiestudenten en vijf Duitse studenten aan deel. De eerste week vond plaats in Amsterdam, de tweede week in München. Diverse gastsprekers, producers, vertegenwoordigers van filmfondsen (Nederlands en Duits), omroepen en natuurlijk producers uit de beide landen waren onderdeel van deze workshop. Van Nederlandse kant zijn Brigitte Baake, Dorien van der Pas, Erik Glijnis, Juri Keuter, Rogier Kramer en Ernst de Jong betrokken. In Nederland was de Nederlands-Duitse co-productie Dikkertje Dap (Mein Freund, Die Giraffe) de case-study.

In vier Nederlands-Duitse teams is gedurende de twee weken gewerkt aan de opzet en een financieringsplan voor een internationale co-productie.

De eindresultaten van de teams werden op vrijdag 9 maart in München gepresenteerd.

Dikkertje Dap is een Nederlands-Duitse co-productie. De film is geselecteerd voor het festivalprogramma Generation van het Berlin International Film Festival 2018, beleefde in Berlijn zijn internationale première en dong ook mee naar de Kristallen Beer. Vanaf 1 maart 2018 is de film onder de titel Mein Freund, Die Giraffe te zien in de Duitse bioscopen.

Delen