Open Studio IDlab: DS/DM installatie 2.0 i.s.m. ICKamsterdam & UU

Gepubliceerd op

Van dinsdag 13 t/m vrijdag 16 maart organiseert het IDlab in de studio een seminar over documentatie, dansnotatie en overdracht van hedendaagse dans met behulp van technologie. Belangstellenden zijn zeer welkom om de installatie te bezoeken en/of een van de presentaties bij te wonen.

Acht jaar na de ontwikkeling van de motion tracking technologie bij IRCAM, Parijs en ZKM Karlsruhe zal de interactieve installatie DS/DM van ICKamsterdam in de IDlab Studio opnieuw te zien zijn. De installatie biedt studenten en medewerkers de mogelijkheid om de virtuele versie van de dansworkshop Double Skin/Double Mind te ervaren. Het doel van het seminar is om deze installatie te bekijken vanuit de oorspronkelijke context en intenties in de wetenschap dat nieuwe mediale transmissiemogelijkheden zich zullen blijven aandienen.

Hoe ziet zo’n DS/DM 2.0 versie van danstransmissie in de toekomst er dan uit?
Wat is de waarde en potentie van deze belichaamde vorm van dansnotatie?


Te gast zijn o.a.:
Suzan Tunca: voormalig danser/choreograaf bij Emio Greco | PC, Krisztina de Châtel and Dylan Newcomb en momenteel onderzoeker bij PHDArts, DAS 3rd Cycle en ICK dans amsterdam

  • openbare lezing: dinsdag 13 maart 15:00 - 16:00
  • Q&A en ontmoeting 16:00 - 19:00

Maaike Bleeker: Professor Theaterwetenschap verbonden aan de Universiteit Utrecht, auteur van o.a. Visuality in Theatre (Palgrave, 2008), editor van Transmission in Motion. The Technologizing of Dance (Routledge, 2016).

  • openbare lezing: woensdag 14 maart 10:00 - 11.00

Scott DeLahunta: onderzoeker verbonden aan Centre for Dance Research Coventry University (UK) en gastonderzoeker binnen Deakin Motion.Lab, Deakin University (AUS)  en directeur (met Florian Jenett) of the Motion Bank Institute, de tweede fase van Motion Bank, het onderzoeksproject van The Forsythe Company, waaraan hij in 2010-2014 leiding gaf.

  • semi-publieke panelsessie: vrijdag 16 maart 14:30 – 16:45


Download het volledige programmaoverzicht (PDF) in English

Delen