Open Studio over Virtual Reality door Vesna Petresin op donderdag 8 maart

Gepubliceerd op

Op donderdag 8 maart a.s. om 17.00 uur opent Vesna Petresin, Artist in Residence bij de Nederlandse Filmacademie, de deuren van haar studio in het ID-Lab van de Academie voor Theater en Dans. Hier geeft ze een eerste tussentijdse presentatie van haar onderzoek naar Mixed Reality en performance. Na een korte inleiding over haar onderzoek nodigt ze het publiek niet alleen uit te kijken naar haar eerste VR-experimenten, maar deze ook zelf te ervaren.

Over Vesna Petresin
Vesna Petresin is sinds januari Artist in Residence bij de Nederlandse Filmacademie. Ze is een transdisciplinaire kunstenaar en onderzoeker, wier werk o.a. te zien is geweest in Tate Modern en het Cannes Film Festival. Als onderzoeker is zij verbonden aan o.a. Goldsmiths in Londen.

Virtual Reality
Vesna Petresin werkt als Artist in Residence binnen het lectoraat Film aan onderzoek naar Virtual Reality en andere vormen aarin moderne beeldtechnologieƫn de verbeeldingskracht kunnen verruimen. Ze werkt hiervoor samen met docenten, studenten en alumni van zowel de Filmacademie als de Academie voor Theater en Dans. Haar residency sluit aan bij de activiteiten van de VR Academy van de Nederlandse Filmacademie en de AHK. Daarnaast is ze ook op andere academies van de AHK betrokken bij de begeleiding van immersive media projecten van studenten.

Deze Open Studio is de eerste in een serie tijdens de residency van Vesna Petresin. Op de hoogte blijven van komende evenementen? Stuur dan een e-mail met als onderwerp 'Interesse evenementen rondom AIR Vesna Petresin' naar masteroffilm@ahk.nl.

Delen