AHK-lectoren Marijke Hoogenboom en Mieke Bernink ontvangen Comenius Senior Fellow-beurs

Marijke Hoogenboom (l) en Mieke Bernink (r)

Gepubliceerd op

AHK-lectoren Mieke Bernink (Lectoraat Film, Nederlandse Filmacademie) en Marijke Hoogenboom (DAS Research, Academie voor Theater en Dans) hebben een Comenius Senior Fellow-beurs ontvangen. Deze beurzen van € 100.000 zijn bedoeld voor het doorvoeren van een innovatie of verbetering binnen een opleiding in het hoger onderwijs. De projecten hebben een looptijd van 24 maanden.

Het Comeniusprogramma stelt docenten in staat om, in geest van de naamgever van het programma, hun visie op onderwijs in de praktijk te brengen. Door excellent en bevlogen docentschap zichtbaar te waarderen, wil het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) nadrukkelijk ook een bijdrage leveren aan meer gevarieerde carrières van docenten en onderzoekers op hogescholen en universiteiten. De nieuwe Comenius Fellows treden toe tot het Comenius Netwerk van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Gehonoreerde projecten

Mieke Bernink - The bridge
Met The bridge beoogt de Nederlandse Filmacademie het contact te versterken tussen filmstudenten onderling en met professionals uit de film- en kunstwereld. Daarnaast wil de Filmacademie het gebruik van artistiek onderzoek in en met film aanmoedigen, ook bij niet-artistieke wetenschappen.

Marijke Hoogenboom - Bridging the gap: towards a full cycle of education in the performing arts
DAS Research wil met het onderzoeksprogramma Third de kloof verkleinen tussen de masteropleidingen van de DAS Graduate School van de Academie Dans en Theater en internationale PhD-trajecten. Doel van Third is om individuele choreografen en theatermakers te ondersteunen bij het opzetten van een onderzoeksproject voor de master, waardoor zij worden voorbereid op deelname aan het (inter)nationale onderzoeksterrein.

Meer informatie
- Lectoraat Film
- DAS Research
- Comenius-programma

Delen