Guillermo del Toro op bezoek bij Filmacademie

Gepubliceerd op

Begin april 2018 bracht regisseur Guillermo del Toro, regisseur van de Oscar-winnende film The Shape of Water, een bezoek aan de Filmacademie. Tijdens een inspirerende informele bijeenkomst ging hij in gesprek met studenten en vertelde over zijn werk. 

Del Toro liet voorbeelden zien over de totstandkoming van zijn films, vertelde onder andere over hoe hij de karakters voor zijn personages uitwerkt en opbouwt en gaf een inkijkje in hoe het zeewezen uit The Shape of Water gemaakt is. 

Zelf begon hij op zijn 21e  als make-upspecialist en richtte hij zijn eigen special effects- en grimagebedrijf op. In 1993 maakte hij zijn speelfilmdebuut met de onafhankelijke low-budget horrorilm Cronos. Deze film werd een hit en vormde het begin van Del Toro's carrière. 

Guillermo del Toro (Guadalajara, 9 oktober 1964) is een Mexicaans filmregisseur. Hij is gespecialiseerd in het maken van fantasy- en horrorfilms. Veel van zijn films groeiden uit tot cultklassiekers. De film El Laberinto del Fauno werd onderscheiden met zes Oscarnominaties, waarvan er drie werden verzilverd. The Shape of Water ontving in 2018 dertien Oscarnominaties en won er vier: Beste Film, Beste Regie, Beste Production Design en Beste Filmmuziek. 

Delen