Kaja Draksler wint Paul Acket Award

Foto Beata Szparago

Gepubliceerd op

Pianiste/componiste Kaja Draksler heeft de Paul Acket Award gewonnen. De Paul Acket Award wordt jaarlijks door het North Sea Jazz Festival uitgereikt aan een artiest die een bredere publieke erkenning verdient voor zijn of haar buitengewone muzikaliteit. Kaja Draksler (1987, Kranj, Slovenië) behaalde in 2013 haar masterdiploma compositie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Spannende, krachtige vrije improvisaties in combinatie met technieken uit de hedendaags-gecomponeerde muziek kenmerken de zeer persoonlijke stijl van het Sloveense multitalent Kaja Draksler, aldus North Sea Jazz. Jurylid en jazzrecensent Vera Vingerhoeds (NL): ‘Draksler voegt vrije improvisaties samen met hedendaags gecomponeerde muziek, met als resultaat heel persoonlijke muziek die niet makkelijk in een hokje te stoppen is. Ze is een waar multitalent!’ Overige juryleden waren Guy van Hulst (TivoliVredenburg/Utrecht, NL), Simon Rentner (NPR/NY, USA), Hans-Olav Soli (Molde Jazz Festival, Noorwegen) en Emily Jones (Cheltenham Jazz Festival, UK).

Eerdere winnaars van de Paul Acket Award waren onder meer Donny McCaslin (2017), Cécile McLorin Salvant (2016), Tigran Hamasyan (2015) en Ambrose Akinmusire (2014).

Kaja Draksler neemt de Paul Acket Award in ontvangst op het North Sea Jazz Festival, waar ze op vrijdag 13 juli met het Kaja Draksler Octet optreedt.

Meer informatie

Delen