Mara Mostert, Trio Diotima en Niels Jacobs winnaars Prinses Christina Concours 2018

Gepubliceerd op

Alle CvA-finalisten van het Prinses Christina Concours hebben hoge ogen gegooid in de Nationale Finale! Violiste Mara Mostert (13) heeft de eerste prijs gewonnen in categorie 1, 12 t/m 14 jaar. Mara studeert viool bij Maria Milstein aan de Sweelinck Academie.

Trio Diotima, bestaande uit Mischa van Tijn (17), piano; Tim de Vries (17), viool, en Emma van Schadewijk (14), cello, won de eerste prijs in categorie 2, (15 t/m 19 jaar). Mischa studeert piano aan de Sweelinck Academie bij Frank van de Laar; Tim de Vries is oud-Sweelinck Academie-leerling en studeert nu in de vooropleiding bij Ilya Grubert. Mischa won ook de prijs voor beste begeleider.

In categorie 3 (15 t/m 19 (zang 21) jaar en studerend aan een conservatorium) won trombonist Niels Jacobs (18), eerstejaars trombone in de bacheloropleiding, de eerste prijs. Roza Herwig (21), zang, won de tweede prijs in deze categorie. Zij studeert zang bij Sasja Hunnego in het tweede jaar van de bacheloropleiding.

Meer over de finale

Op 22 april waren enkele winnaars, waaronder Mara Mostert en Trio Diotima, te gast in Podium Witteman. Hier zijn hun optredens te zien, vanaf 0:13:38.

Delen