Student Lotte Schipper ontwerpt prijs verkiezing Docent van het Jaar

© Jeroen den Otter
Gepubliceerd op

Winnaar van de Docent van het Jaar verkiezing Youssef El Bouhassani ontving naast een onderwijsbeurs van €25.000 ook een prijs die is ontworpen en gemaakt door Lotte Schipper, student aan de Breitner Academie. Het ISO (Interstedelijke Studenten Overleg) organiseert jaarlijks de verkiezing van Docent van het Jaar, met als doel meer aandacht te creëren voor het belang van goed docentschap en kwalitatief hoogwaardig onderwijs. 

Het ISO vroeg aan studenten van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving van de Breitner Academie om ontwerpideeën voor de prijs in te zenden. De winnaar van deze verkiezing verdient een unieke prijs. Tweedejaarsstudent Lotte Schipper zond haar idee in, werd uitgekozen en mocht de Docent van het Jaar prijs maken. Inspiratie voor haar ontwerp haalde Lotte uit het materiaal dat ze gebruikte: transparante epoxyhars en hout. 

‘Doceren gaat om het opbouwen van kennis, een constructie die voortdurend in proces is om zichzelf uit te breiden. In het gebruik van de materialen zocht ik naar evenwicht tussen authenticiteit en het moderne industriële. Hetzelfde zie ik terug in goed onderwijs: een balans tussen oude en nieuwe technieken, daarmee bouwen we kennis verder uit’. – Lotte Schipper

Youssef El Bouhassani © Jeroen den Otter
Delen