Tim Hennekes wint Sena Performers Gouden Slifje

Gepubliceerd op

Tim Hennekes, derdejaarsstudent drums jazz, is de winnaar van het Sena Performers Gouden Slifje. Het Gouden Slifje, een prijs voor de jonge, meest veelbelovende jazzdrummer van dit moment, is een wisseltrofee gemaakt door drummer Han Bennink. Jazzaficionado Wilfried de Jong reikt op 2 juni tijdens het Trommel Festival de prijs uit aan Tim.

In het juryrapport wordt Tim omschreven als een veelzijdig drummer met veel zeggingskracht en eigenheid in zijn spel. Zijn leergierige houding gecombineerd met zijn nieuwsgierige aard belooft veel goeds voor de toekomst. Naast zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam is hij actief als drummer van het Nationaal Jazz Jeugdorkest en het alom geprezen Gijs Idema Trio.

Tim treedt met zijn band, bestaande uit gitarist Gijs Idema, altsaxofonist Mo van der Does en bassist Cas Jiskoot, op op het Trommel Festival, naast grote namen als Jorge Rossi, Dre Pallemaerts, John Engels en Joost Patocka.

Meer informatie

Delen