Breitner-studenten organiseren kunstroute in Amsterdam-Noord

De demonstratiedienst (Miranda Kruijer, Annemijn Leguijt)

Gepubliceerd op

Van 18 t/m 20 mei tonen studenten van de Breitner Academie onder de noemer 'Hosted' nieuwe kunstprojecten die een relatie aangaan met de infrastructuur van Amsterdam-Noord. Deze kunstroute is het resultaat van het vak 'kunst en omgeving', dat studenten in hun derde jaar volgen.  Ze ontwierpen en realiseerden hun werk in samenwerking met winkels, bedrijven, sportclubs, culturele instellingen en andere partners. 


In het vak kunst en omgeving leren de studenten hoe zij publieke ruimtes en sociale interacties als materiaal voor een kunstproject kunnen gebruiken. Ze onderzoeken de mogelijkheden van social design, community art en andere vormen van 'immateriële' kunst.
 

Het programma start op vrijdagmiddag 18 mei en voert je langs een veelvoud aan plekken in Amsterdam Noord. Bezoek het Dierenasiel Amsterdam Noord en koop kleding gemaakt van vervilt kattenhaar of ga langs bij Café 't Sluisje en bekijk hoe een buurtinitiatief in de schijnwerpers wordt gezet. Of laat je helpen door #dedemonstratiedienst bij Nieuw Dakota!  
 

Download hier het volledige programma (PDF)

Een kopje rust (Anita Ebrahimi)

Delen