Collegelid Bridget Kievits verlaat de AHK

Gepubliceerd op

Bridget Kievits verlaat na 10 jaar de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij verruilt haar functie van lid van het College van Bestuur voor eenzelfde functie bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Bridget Kievits maakt de overstap per 1 september aanstaande.

Bridget Kievits is sinds oktober 2010 lid van het College van Bestuur van de AHK. Ze is verantwoordelijk voor de portefeuilles onderwijs en onderzoek, kwaliteitszorg en accreditaties, interne communicatie, lectoren, studentenzaken, alumni en medezeggenschap. Als bestuurder stond ze, samen met toenmalig collegevoorzitter Jet de Ranitz, aan de basis van het Instellingsplan 2013-2018 en het behalen van de Instellingstoets Kwaliteitszorg voor de AHK. Ook realiseerde ze de validatie van de kwaliteitszorg van het onderzoek aan de AHK en maakte ze zich sterk voor het diversiteitsbeleid. Voordat ze naar de AHK kwam, was Bridget Kievits onder meer directielid bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en zakelijk leider van het koor van de Nederlandse Opera.

Jan Anthonie Bruijn, voorzitter van de Raad van Toezicht van de AHK, zegt over het vertrek van Bridget Kievits: “De overstap van Bridget is een verlies voor de AHK, maar een prachtige stap voor haar. Zij is een zeer bekwame, no-nonsense bestuurder met een groot hart voor het kunstonderwijs en bovendien een warme, geïnteresseerde en open persoonlijkheid. Haar kwaliteiten zullen zeker tot hun recht komen bij de HAN.”

Bert Verveld, collegevoorzitter van de AHK, reageert: “Ik heb de afgelopen jaren met groot plezier samengewerkt met Bridget. Zij is een toegewijd en geëngageerd bestuurder die enorm veel heeft betekend voor de AHK, haar medewerkers en studenten. We zullen haar missen, maar wensen haar het allerbeste toe met deze enorm leuke nieuwe stap.”

Delen