CvA-docenten en -alumni genomineerd voor Edison Jazz/World 2018

Yuri Honing

Gepubliceerd op

Verschillende docenten en alumni van het Conservatorium van Amsterdam zijn genomineerd voor een Edison Jazz/World 2018. Het album Goldbrun van het Yuri Honing Acoustic Quartet, van CvA-docent Yuri Honing, is zelfs tweemaal genomineerd: in de categorie Jazz Nationaal en voor de Publieksprijs. Het album Superjazz van BRUUT! is eveneens genomineerd in de categorie Jazz Nationaal. BRUUT bestaat geheel uit CvA-alumni: Maarten Hogenhuis, Felix Schlarmann, Folkert Oosterbeek en Thomas Rolff.

Andere genomineerden voor de Publieksprijs zijn het album Two van Krupa & the Genes, met alumni Maarten Hogenhuis, Sean Fasciani en Raphaël Vanoli en docent Jasper Blom, en het album Rapture van Sven Hammond, met alumnus Glenn Gaddum Jr.

In de categorie Jazz Vocaal Nationaal is het album What If van EvenSanne genomineerd. Ook deze band bestaat geheel uit CvA-alumni: Sanne Huijbregts, Eran Har Even, Itai Weissman en Jeroen Batterink. De band is tevens winnaar van Keep an Eye The Records 2015.

Klik hier voor de volledige lijst van genomineerden.

De Edisons worden uitgereikt op vrijdag 6 juli tijdens Edison Jazz/World 2018 als onderdeel van North Sea Round Town, het fringe-festival van North Sea Jazz.

Delen