Studenten en alumni presenteren werk op de Biënnale van Venetië

Gepubliceerd op

Vanaf 24 mei 2018 maken de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en nextcity.nl deel uit van de Programa Collaterale Oficiale tijdens de Biënnale van Venetië 2018 met een bijdrage aan de tentoonstelling Space Time Existence in Palazzo Mora. Op uitnodiging van het Europen Cultural Center (ECC) presenteren we recente studenten- en alumniprojecten die zijn gemaakt aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Nextcity's onderzoeker Maike van Stiphout is hoofd en Mathias Lehner is docent aan de master Landschapsarchitectuur van de Academie. De getoonde projecten zijn het resultaat van ontwerpstudio's die zich richten op het bouwen voor biodiversiteit.

De projecten tonen het brede scala van biodiverse ontwerpen in schaal en grootte. Ze tonen zowel de XL (een nieuw stadsdeel, IJburg Amsterdam) als de S (een architectonisch object zoals een zeehondeneiland in het IJ, Amsterdam). De bijdrage komen van de studenten: Jeroen Boon, Sjaak Punt, Anne van der Graaf, Joske van Breugel, Nyasha Harper, Lieke de Jong en Marlena Rether. Het project N1 Sloterdijk is ontworpen door alumna Donna van Milligen Bielke. N1 bevindt zich in de definitieve ontwerpfase.

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 10-18 uur (behalve op dinsdag) van 25 mei tot 25 november 2018. Meer informatie op www.palazzomora.org. Meer informatie over de projecten van de studenten: www.nextcity.nl/biennalevenice2018

 

Delen