Sweelinck-Mullerprijs 2018 voor Laurens de Man

Gepubliceerd op

Organist Laurens de Man heeft de Sweelinck-Mullerprijs 2018 gewonnen. Als onderdeel van de prijs treedt hij op met zijn winnende programma op 26 juli a.s. in de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem, tijdens het Internationale Orgelfestival Haarlem.

De Sweelinck-Mullerprijs, een initiatief van de Stichting J.P. Sweelinckprijs, is een stimulerings- en innovatieprijs die wordt toegekend aan jonge organisten die een vernieuwende impuls weten te geven aan de orgelcultuur.

Laurens de Man ('s-Hertogenbosch, 1993) studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, bij resp. David Kuyken, Jacques van Oortmerssen († 2015), Pieter van Dijk en Matthias Havinga. In 2016 slaagde hij cum laude voor zijn masterexamen orgel; zijn masterexamen piano in 2017 werd bekroond met het predikaat 'uitmuntend'.

Delen