Wendy van Os ontvangt eerste Anne Faber Stipendium

Gepubliceerd op

Wendy van Os (23) heeft op 22 mei in Het Huis Utrecht het eerste Anne Faber Stipendium in ontvangst genomen. Minister Van Engelshoven reikte de toelage voor talentvolle zakelijk leiders in de podiumkunstensector uit in Het Huis Utrecht, de plek waar de in 2017 overleden Anne Faber werkzaam was. Het stipendium bedraagt een toelage van € 15.000 voor een op maat gemaakt ontwikkelingstraject.

Wendy van Os studeerde in 2017 af aan de Opleiding Productie Podiumkunsten. Ze werkt onder meer voor het Nederlands Theater Festival, Nieuwe Grond en Pllek-NDSM. Wendy is mede-initiatiefnemer van de succesvolle ZZP-cursus die de Academie voor Theater en Dans aanbiedt aan alumni.

De selectiecommissie, bestaande uit deskundigen en familieleden van Anne Faber: ‘Wij zien in Wendy een zeer talentvol jonge zakelijk leider met enorme potentie in groei en een prachtige stip aan de horizon waar ze naar toe wil werken. Wendy legt de lat voor zichzelf hoog, is nieuwsgierig naar anderen en zichzelf en eigenwijs genoeg om buiten de gebaande paden te treden. Ook is ze goed in staat om mensen met elkaar te verbinden. Dit zijn eigenschappen die Anne ook had en die een voorbode zijn voor een succesvolle carrière als zakelijk leider in de kunstensector.’

Anne Faber had de ambitie om de functie van zakelijk leider te bekleden in de kunstwereld. Bij Het Huis Utrecht zette zij stappen in deze richting. Met het Stipendium wil Het Huis de naam en ambitie van Faber positief laten voortleven en tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders in de theater- en danswereld. Belangrijke onderdelen van het aangeboden ontwikkelingstraject vormen scholing, netwerkvorming, een vaste werkplek en deelname aan het leiderschapsprogramma LinC Utrecht.

Het Anne Faber Stipendium wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, Het Huis Utrecht en donaties van fondsen, collega-kunstinstellingen, private bedrijven en particulieren.

Delen