Aanmeldingen nascholingsaanbod master Kunsteducatie geopend

Gepubliceerd op

Ook komend schooljaar organiseert de master Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten weer een nascholingsaanbod voor alle (kunst)docenten in het primair en voortgezet onderwijs. De cursussen ‘Ook kunstenaars koken met water’ en ‘CKV Verdiept’ bieden verdieping voor iedereen die werkzaam is in de kunsteducatie.

Ook kunstenaars koken met water
Welke plek heeft kunst in een kinderleven? Wat kun je doen met meel, water of een oude mixer? Hoe begeleid je creatieve processen? Hoe wordt kunst een volwaardig onderdeel van het onderwijs? In de vierdaagse nascholingscursus zijn materiaalonderzoek en ervaringen en verhalen van kinderen het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een inspirerende vorm van kunsteducatie die past binnen je eigen onderwijspraktijk. De cursus vindt plaats op vier zaterdagen in januari, februari en maart 2019 en is bedoeld voor leerkrachten en beleidsmakers in het basisonderwijs en de kinderopvang, kunstvakdocenten, BIK’ers, PABO-docenten en andere professionals die werken met kinderen.

CKV Verdiept
CKV Verdiept biedt ondersteuning en verdieping bij de implementatie van het nieuwe programma. Alle aspecten van het vernieuwde CKV komen tijdens de cursus aan bod; extra aandacht is er voor domein C (verdiepen) waarin het doen van onderzoek centraal staat. De cursus is bedoeld voor CKV-docenten, kunstdocenten en educatiemedewerkers van culturele instellingen. De cursusdata zijn op zaterdag 10 november 2018 en zaterdag 9 maart 2019. De cursus brengt bovendien 20 uur zelfstudie met zich mee.

Meer info en aanmelden
Alle informatie over het nascholingsaanbod en aanmeldmogelijkheden is te vinden op www.ahk.nl/opleidingen/master/kunsteducatie/nascholing/

Delen