De Camera Rentals Commercial Award gaat dit jaar naar...

Gepubliceerd op

De Camera Rentals Commercial Award gaat dit jaar naar cameraman en regisseur Victor Horstink. De jury bestond uit Daniel Bouquet (cinematographer), Bart Heijboer (Being There), Bas Pinkse (25 FPS), Pieter Scheltema (Being There) en Jacques Vereecken (The BoardRoom). De prijs bestaat uit huurapparatuur met een waarde van € 2.500,-.

Uit het juryrapport:

Een goeie film begint met een goed idee. Dat geldt voor fictie, voor documentaire en zeker ook voor een commercial. Een matig idee fraai verfilmd, wordt nooit een winnaar. Een briljant idee op je telefoon gefilmd, garandeert ook geen succes.

In de commercialklas leggen we extra nadruk op het idee; het concept. Met kundige creatieven uit het reclamevak die op een professionele manier de ideeën van de studenten kritisch reviewen. En met ervaren regisseurs en producers die de uitdaging kennen om in een beperkte tijd, met minimaal budget een overtuigende boodschap neer te zetten. En ik kan u verzekeren; dat is niet altijd even simpel.

Want hoe zorg je ervoor dat jongeren de site smeermeer.nl gaan bezoeken? Zodat ze kunnen zien hoe ze zich beter tegen de zon kunnen beschermen? Hoe zorg je ervoor dat je geen aanmatigend vingertje opsteekt en wijst op alle gevaren, maar juist iemand op een positieve manier uitnodigt?

Het is de winnaar gelukt de kijker te vermaken met vrolijke grafische beelden. Slim gekadreerd, zomers van kleur en heerlijk gemonteerd op het aanstekelijke muziekje. De commercial maakt van smeren een feestje.

De titel is dan ook…: Smeren!

Delen