Gerda Schunk-Cremers Beurs voor Floris Heeres

V.l.n.r.: Lili Schutte, Floris Heeres, Christine Schunck-Cremers en Ronald Karten

Gepubliceerd op

Altviolist Floris Heeres (2001) heeft op 30 juni jl. de Gerda Schunk-Cremers Beurs in ontvangst genomen. De beurs bestaat uit collegegeld voor één jaar en vijf lessen bij een lid van het Koninklijk Concertgebouworkest.

De Gerda Schunck-Cremers Beurs is ingesteld door het CS-Fonds, een Fonds op Naam bij het Koninklijk Concertgebouworkest. De beurs wordt ieder jaar door een jury bestaande uit musici van het Concertgebouworkest toegekend aan de beste Nederlandse leerling aan de Sweelinck Academie die een orkestinstrument bespeelt (inclusief piano). De beurs is vernoemd naar Gerda Schunck-Cremers (1912-2005) vanwege haar grote verdiensten voor het muziekonderwijs in Nederland. 

Meer over de Sweelinck Academie

Delen