Het Students-4-Students-project 'Wat is jouw verhaal?' is gehonoreerd voor een periode van 3 jaar

Gepubliceerd op

In maart 2018 diende de Filmacademie het projectvoorstel Wat is jouw verhaal? in in het kader van de Students 4 Students-campagne. Zojuist is bekend gemaakt dat de aanvraag voor drie jaar is gehonoreerd. 

De campagne zal tot en met 2021 lopen en wordt in opdracht van het Ministerie van OCW uitgevoerd door ECHO. Het doel van deze campagne is om hogescholen, universiteiten en de studenten die aan deze instellingen studeren te ondersteunen om initiatieven vóór studenten, dóór studenten te ontwikkelen die bijdragen aan een stimulerende leeromgeving en een omgeving waar elke student zich thuis voelt.

Tijdens dit project wordt jong schrijftalent dat een toekomst in de film overweegt, maar de drempel wellicht wat hoog vindt, gekoppeld aan derde- of vierdejaars scenariostudenten van de Filmacademie, met als uitgangspunt dat zij allen één ding gemeen hebben: het vertellen van verhalen. In verschillende fases leert het deelnemende talent kennismaken met het opdoen en opschrijven van filmideeën, het ontwikkelen van deze ideeën, het schrijverschap, het samenwerken, het praten over verhalen, en uiteindelijk met het maken van film.

Het bereiken van potentiële studenten en jongeren met een diverse achtergrond is de belangrijkste reden om dit project te starten. Door een inspirerend, educatief en verrijkend traject te bieden voor jongeren in het voorgezet onderwijs en/of het MBO willen wij voor hen de kansen vergroten om de stap naar het kunstvakonderwijs te maken. 

ECHO
ECHO adviseert hoger onderwijsinstellingen, organisaties en bedrijven over hun diversiteitsbeleid. ECHO biedt adviestrajecten op maat aan op het gebied van visie-ontwikkeling, beleidsontwikkeling of implementatie. In adviestrajecten ziet ECHO ‘The pedagogy of excellence’ als uitgangspunt voor verandering.

Delen