In Memoriam Loek Zonneveld

Gepubliceerd op

Tot ons grote verdriet en schrik is op 3 augustus 2018 Loek Zonneveld overleden. Hij was decennialang van eminent belang als docent Theatergeschiedenis voor met name de Opleiding Theaterdocent. Tussen 1975 en 1990 was hij artistiek leider van de Regie Opleiding.

Hij was het geheugen en het geweten van vele generaties theatermakers en theaterdocenten, scherp en liefdevol, verbindend en confronterend, gepassioneerd en geëngageerd. Vele studenten én collega’s zijn hem voor altijd dankbaar voor de verhalen en de inzichten die hij altijd genereus wilde delen omdat hij hield van de theaterkunst, de toneelspelers, de theatermakers en wat hen drijft.

Wat zullen we hem missen, de onzichtbaar aanwezige, strenge maar altijd voor de kunst strijdende grote man.

Delen