Master Kunsteducatie nodigt gastkunstenaars uit voor module Interdisciplinaire Artistieke Samenwerking

Docenten van de module Interdisciplinaire Artistieke Samenwerking

Gepubliceerd op

Op uitnodiging van de Master Kunsteducatie zijn komend studiejaar diverse kunstenaars te gast als docent binnen de module Interdisciplinaire Artistieke Samenwerking.

Interdisciplinaire maakprocessen
De module Interdisciplinaire Artistieke Samenwerking aan de master Kunsteducatie is gericht op de verdieping van de artistieke competenties van de docent/kunstenaar. Tijdens het eerste jaar verkennen studenten interdisciplinaire maakprocessen onder leiding van beeldend kunstenaar en theatermaker kunstenaar Henk Schut.

Kunst als overdracht
Komend studiejaar volgen de tweedejaars studenten een nieuw traject met verschillende gastkunstenaars, waarbij de focus ligt op de wisselwerking tussen het artistieke en het pedagogische: oftewel kunst als overdracht – overdracht als kunst. Onder leiding van kunstenaars met een sterke eigen signatuur onderzoeken studenten uiteenlopende artistieke werkwijzen en vaardigheden om met een publiek te communiceren. Daarbij volgt de module een dramaturgische lijn van de stem via het lichaam naar de omgeving – verdeeld over drie opeenvolgende workshops van ieder drie dagen.

De studenten starten met een driedaagse workshop storytelling door Sahand Sahebdivani & Raphael Rodan van Mezrab Storytelling School.

Vervolgens onderzoeken zij onder leiding van dansdramaturg Peggy Olislaegers het lichaam als archief van impliciete en expliciete kennis. Als dansdramaturg bevraagt Olislaegers voortdurend het werkproces van de choreografen met wie zij samenwerkt. Voor deze module draait zij de rollen om en nodigt choreograaf Alida Dors uit als ‘loving outsider’ om haar werkpraktijk te bevragen.

Tot slot zal beeldend kunstenaar Pavèl van Houten samen met de studenten het medium ‘educatie’ vanuit een artistiek perspectief onderzoeken. Samen ontwikkelen zij een artistiek-educatief werk en voeren dit uit op diverse locaties in Amsterdam-Noord.

Henk Schut

Delen