AHK uitgeroepen tot beste hogeschool 2018

Mime-opleiding van de Academie voor Theater en Dans. Fotograaf: Bart Grietens

Gepubliceerd op

Elsevier Weekblad heeft de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) deze week uitgeroepen tot beste hogeschool. Uit het onderzoek Beste Studies 2018 komt de AHK als beste hogeschool naar voren vanwege de grote tevredenheid van de studenten met de opleiding. Ook in de Keuzegids Hbo, die eveneens deze week verschijnt, worden de bacheloropleidingen van de AHK uitstekend beoordeeld. Zeven van de negen bacheloropleidingen ontvangen het predicaat ‘topopleiding’.

Beste Studies 2018
Elsevier Weekblad en onderzoeksinstituut ResearchNed doen jaarlijkse onderzoek naar de kwaliteit van opleidingen in het hoger onderwijs. Studenten aan de AHK blijken het meest tevreden: acht van de negen bacheloropleidingen krijgen een positieve beoordeling en geen enkele een negatieve. Daarmee eindigt de AHK bovenaan de ranglijst van hbo-instellingen.

Keuzegids hbo 2019

In de Keuzegids Hbo 2019 krijgen de bacheloropleidingen van de AHK een bijzonder goede waardering. De Keuzegids is een consumentengids voor scholieren die zich oriënteren op vervolgopleidingen.

Van de Academie voor Theater en Dans zijn alle opleidingen opnieuw als topopleiding beoordeeld. Alle bachelors scoren zeer hoog: Dans krijgt een score van 94, Docent Dans komt uit op 88, Theater behaalt 86 en Theaterdocent scoort 82.

Het Conservatorium van Amsterdam biedt volgens de Keuzegids de beste bachelor Muziek van Nederland aan (80). De bachelor Docent muziek staat met een score van 86 in de top van de lijst van docentenopleidingen muziek. Beide opleidingen behalen opnieuw het predicaat ‘topopleiding’.

De bachelor Film van de Nederlandse Filmacademie is met een score van 80 wederom uitgeroepen tot topopleiding.

De bachelor Docent beeldende kunst en vormgeving van de Breitner Academie doet het even goed als vorig jaar (68). De bachelor Cultureel erfgoed, aangeboden door de Reinwardt Academie, scoort beter dan vorig jaar en komt uit op 62.

Delen