Dag van de Mime - 2 november in de Meervaart

Gepubliceerd op

Op vrijdag 02 november vindt in De Meervaart de eerste DAG VAN DE MIME plaats. De mime heeft een eigen plek binnen het theater en zorgt voor fysieke, beeldende, eigenzinnige en persoonlijke voorstellingen. In het kader van talentontwikkeling presenteren we het werk van verschillende veelbelovende mimemakers. Zij geven de mime een nieuwe impuls en worden beschouwd als beloftes voor de toekomst.

Deze eerste editie staat in het kader van talentontwikkeling. Hoe geven we mimers kansen hun makerschap te ontwikkelen en te tonen, welke behoeftes zijn er, wat kunnen bestaande mimegezelschappen doen om hun expertise te delen, en hoe verhouden podia en festivals zich tot alle uitingsvormen die de mime kent?

Tijdens het  interactieve middagprogramma vinden er gesprekken plaats met makers, artistiek leiders en het publiek, wordt er werk in ontwikkeling getoond van de makers uit onze talentenprogramma’s en wisselen we van gedachten met festivals en podia. Het middagprogramma is vrij toegankelijk. U dient wel kaarten te bestellen.

Avondprogramma
Sue-Ann Bel speelt haar afstudeersolo 'LEB NNA-EUS' die haar de Top Naeff Prijs 2018 opleverde. De jury schreef: "Ze heerst, ze flirt, ze fleemt en zingt prachtig. Ze denkt buiten de box en laat kracht en lef gepaard gaan met kwetsbaarheid."

Koen van der Heijden & Hidde Aans-Verkade spelen de fysieke beeldende voorstelling 'THE PLACE TO BE' en Judith Hazeleger & Koen Kreulen presenteren hun 'REPEAT', gespeeld door Carola Bärtschiger en Koen Kreulen zelf. Tussendoor verzorgt moderator Marijn de Langen korte interviews met de makers over hun werk.

Klik hier voor informatie over het programma

Delen