ID.OS E02 Marianne Forrest (Auto Italia South East) - 6 November 18:00

‘Rogue Agents’ (2017), courtesy of Auto Italia South East

Gepubliceerd op

In de nieuwe serie ID:OS — IDlab Open Studio — presenteren vooruitstrevende makers hun interdisciplinaire praktijk. Van elektronische muziek tot videogames, en van muziekvideo’s tot Instagramdocumentaires. Hoe verloopt dat creatieproces, van eerste idee en ontwerp naar het uiteindelijke resultaat? Welke rol spelen het internet en sociale netwerken? En hoe werk je goed samen?

In de tweede editie verwelkomen we Marianne Forrest van het radicale Londense kunstenaarsnetwerk Auto Italia South East. Auto Italia is in 2007 opgericht en produceert en presenteert nieuw werk van opkomende kunstenaars. De projecten verkennen nieuwe mogelijkheden van maken en distribueren van creatief werk. Door samenwerking en leiderschap van verschillende kunstenaars vervagen zo de grenzen van het auteurschap.

Auto Italia heeft nauw samengewerkt met de Nederlandse kunstenaars Metahaven, die nu een grote tentoonstelling hebben in het Stedelijk Museum. Ook werkte ze samen met Lighthouse in Brighton, onder directie van Juha van 't Zelfde. Projecten die verder gerealiseerd zijn zijn o.a. Immaterial Labour Isn't Working (2014), met kunstenaars, activisten en schrijvers over de invloed van digitale technologie op onze identiteit; On Coping: A Reading for Liverpool (2015), over empathie, solidariteit en collectiviteit; en Read My Lips (2018), een overzichtstentoonstelling van de invloedrijke AIDS-activisten: kunstenaarscollectief Gran Fury.

Tijdens ID.OS E02 zal Marianne Forrest inzicht geven in de persoonlijke, inventieve en urgente wijze van samenwerken, produceren en presenteren waarmee Auto Italia internationaal geroemd wordt.

Na afloop van de presentatie kan het publiek vragen stellen.
Aansluitend eindigt ID.OS E02 net als HALf6 met soep en drankjes na.
Komt allen!

Meer informatie:

http://autoitaliasoutheast.org
https://www.instagram.com/autoitalialive/

Wat: ID.OS E02: Marianne Forrest (Auto Italia South East)
Wanneer: dinsdag 6 november 18:00-19:00
Plaats: IDlab Studio, 5e verdieping, Academie voor Theater en Dans.
Toegang: gratis
Taal: Engels
Host en curator: Juha van ’t Zelfde
Programmaleiding IDlab: Erik Lint

Volgende keer: ID.OS E03 Angie Smets (Guerrilla Games) Half6 - 11 december 17:30
Tijdens de derde aflevering van ID.OS zal Angie Smets, executive producer van Guerrilla Games, vertellen over het designproces achter de world building in de succesvolle PlayStation videogame Horizon Zero Dawn. (BAFTA award 2018 en Gouden Kalf 2017)

Delen