Nominaties AHK Eindwerkprijs 2018 bekend

Gepubliceerd op

Acht afstudeerprojecten van Lichting 2018 zijn genomineerd voor de zevende editie van de AHK Eindwerkprijs. Deze prijs, bestaande uit een geldbedrag van € 3.000, wordt uitgereikt in twee categorieën: voor het beste bachelorproject en voor het beste masterproject. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt. De jury, onder voorzitterschap van Xandra Schutte (hoofdredacteur De Groene Amsterdammer), maakt op 26 november de winnaars bekend.

Van de 33 inzendingen zijn er drie bachelorprojecten en vijf masterprojecten genomineerd:

Bachelor

Master

Criteria
Hoe vergelijk je een choreografie met een architectonisch ontwerp of een erfgoedscriptie met een mimevoorstelling? De jury staat elk jaar weer voor een ingewikkelde opgave. Naast een zeer goede beoordeling, is een belangrijk criterium waarop zij de inzendingen beoordeelt de manier waarop in het eindwerk een verbinding is gemaakt met de buitenwereld, en de relevantie van het werk voor de verdere ontwikkeling van het vak.

Prijsuitreiking
Op 26 november zal de jury de winnaars bekendmaken tijdens een feestelijke ceremonie. Ook de winnaar van de publieksprijs (waarvan de inhoud een verrassing blijft tot aan de uitreiking) zal dan bekend worden gemaakt. Iedereen is welkom om dit evenement bij te wonen.
Datum: maandag 26 november 2018, 16.00-19.00 uur (inclusief borrel)
Locatie: Nederlandse Filmacademie, Markenplein 1

Kijk voor alle informatie op www.ahk.nl/eindwerkprijs. Binnenkort vind je hier een uitgebreide presentatie van de projecten.

Delen