Bekendmaking nominaties Archiprix NL en publieksprijs bij afsluiting Graduation Show 2018

Genomineerden Archiprix NL (c) Inge Hoogland. V.l.n.r. Christiaan Schuit, Iruma Rodríguez Hernández en Lesia Topolnyk. Anne Nieuwenhuijs kon helaas niet aanwezig zijn en ontbreekt daarom op de foto.

Gepubliceerd op

Nominaties Archiprix 2018
Bij de afsluiting van de Graduation Show 2018, heeft directeur Madeleine Maaskant de vier nominaties voor Archiprix NL 2019 bekendgemaakt. De volgende afstudeerprojecten dingen mee naar deze prestigieuze prijs voor afstuderend talent van de Nederlandse ontwerpopleidingen: 'Vloeibaar Land' van Anne Nieuwenhuijs (master Landschapsarchitectuur), ‘Towards a happier Havana!’ van Iruma Rodríguez Hernández (master Stedenbouw), ‘Van Kamer tot kamer’ van Christiaan Schuit (master Architectuur) en ‘Un-United Nations Headquarters’ van Lesia Topolnyk (master Architectuur). De uitreiking van de Archiprix NL zal plaatsvinden in het voorjaar van 2019.

Publieksprijs
Ook dit jaar kon er weer gestemd worden voor de publieksprijs. Visiting critic Daan Roggeveen maakte de winnaar bekend: Alexey Boev met zijn afstudeerproject ‘Reopening democracy’ werd door het publiek als favoriete afstudeerproject verkozen.

Catalogus
Bij het openen van de Graduation Show werd ook de afstudeercatalogus gepresenteerd met een overzicht van 38 afstudeerprojecten. De catalogus, vormgegeven door Arthur Roeloffzen, is voor € 7,50 te koop op de Academie van Bouwkunst.

Lees meer over de Graduation Show van 2018 en ook eerdere edities. 

Delen