Douwe Hennink (Cinematography 2017) wint grote studentenprijs tijdens Camerimage

Gepubliceerd op

Douwe Hennink won in Polen de Laszlo Kovacs Student Golden Tadpole Award oftewel de prijs voor beste cinematografie in de studentencompetitie. De prijs wordt uitgereikt tijdens Camerimage, hét festival voor cameravrouwen & - mannen. Hij ontvangt de prijs voor het camerawerk van zijn eindexamenfilm Sirene waarmee hij in 2017 afstudeerde aan de afstudeerrichting Cinematography

Camerimage - 'The International Film festival of the Art of Cinematography' - is het grootste festival dat helemaal in het teken staat van de cinematografische kunst en de makers ervan: cinematographers. Het festival wordt elk jaar in november gehouden in Bydgoszcz, Polen. 

De Student Etudes Competition ondersteunt sinds 1997 de ontwikkeling van beginnende filmmakers en biedt hen de unieke gelegenheid om de filmische prestaties van studenten uit verschillende delen van de wereld te bekijken. Elk jaar stelt een groeiend aantal filmscholen z'n beste studenten voor aan het Camerimage-selectiecomité. De winnaars worden gekozen door een internationale jury van vooraanstaande filmmakers en professionals uit de sector.

De winnaar ontvangt de Laszlo Kovacs Student Award - The Golden Tadpole. Daarnaast stelt de Poolse Filmmakers Association een cheque van  PLN 10 000 ter beschikking.

Delen