Marike Hoekstra gepromoveerd

Gepubliceerd op

Op 9 november ontving Marike Hoekstra, onderzoeker, docent en beeldend kunstenaar, haar PhD voor het proefschrift Artist teachers and democratic pedagogy. Marike heeft onderzoek gedaan naar de specifieke kwaliteiten van kunstenaardocenten (professionals met een dubbele beroepspraktijk als kunstenaar en als docent).

Het doel van het onderzoek was om door kleinschalige, interpretatieve analyse van de praktijken van kunstenaardocenten, de betekenis te onderzoeken van kunstenaardocenten voor een democratische/kritische pedagogische praktijk. Het onderzoek heeft gedeeltelijk ook de mogelijkheden van artistieke onderzoeksmethodes verkend. Het langlopend dissertatieonderzoek (2014 -2018) vond plaats bij de University of Chester onder begeleiding van professor Jeff Adams. Marike werkt als docent vakdidactiek en onderzoek aan de Breitner Academie en de Master Kunsteducatie. Zij is zelf ook afgestudeerd aan de Master Kunsteducatie en is nu de eerste alumna die een derde cyclus heeft afgerond.

 

 

Delen