Oud-student Stephane Kaas wint een Emmy

Gepubliceerd op

Het Nederlandse programma Etgar Keret - Een Waargebeurd Verhaal heeft in New York een International Emmy Award gewonnen. Dat is niet zomaar een prijs, dat is één van de meest prestigieuze televisieprijzen ter wereld. Stephane Kaas studeerde in 2009 af aan de Filmacademie en maakte het programma met veel andere oud-studenten van de academie waaronder Vincent Sinceretti (Sound design) en Ruben van den Hammen (Montage). 

Over Een Waargebeurd Verhaal
In zijn extreem korte verhalen speelt de Israëlische schrijver Etgar Keret een indrukwekkend spel met fantasie en realiteit. Ook zijn levensverhaal klinkt als een modern sprookje. Deze hybride documentaire combineert interviews met animaties van zijn fictieverhalen en reconstructies van zijn anekdotes. De film onderzoekt waarom het vertellen van verzinsels zo essentieel is voor Kerets (voort)bestaan. Naast Keret zelf komen onder anderen schrijver Jonathan Safran Foer en radiopersoonlijkheid Ira Glass (This American Life) aan het woord.

 

Delen