Student Patrick Roegiers maakt kartonnen slaapkamer voor thuislozen

afstudeerproject Patrick Roegiers (c) Bart Rurenga

Gepubliceerd op

Op zaterdag 10 november verscheen in het Parool een artikel over het afstudeerproject van Patrick Roegiers. Voor zijn afstuderen bouwde hij afgelopen week een kartonnen huisje, ingeklemd tussen twee woningen en op drie meter hoogte, waarin thuislozen kunnen overnachten.

Met zijn project wil hij de daklozenproblematiek in Amsterdam onder de aandacht brengen en laten zien waar in de stad nog ruimte en middelen zijn deze groep in de binnenstad een plek te geven of hulp te bieden. Zo zette hij eerder de Dapperkeuken op, waarbij hij met een groep anderen met 'afval' van de Dappermarkt voor daklozen uit het Oosterpark kookte.

"Ik ben ervan overtuigd dat bepaalde basisbehoeftes vervuld moeten worden om mentaal en fysiek sterk genoeg te zijn om zelfstandig te worden,"
zegt Roegiers.

Lees hier het volledige artikel in het Parool over het project van Patrick Roegiers die binnenkort zal afstuderen in de Master Architectuur aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst.

Delen