Eerste exemplaar lectoraat publicatie Ton Schaap overhandigd aan wethouder Van Doorninck

Gepubliceerd op

Op donderdag 29 november overhandigde Ton Schaap (senior stedenbouwkundige Gemeente Amsterdam) het eerste exemplaar van zijn publicatie Real Urbanism, decisive interventions aan wethouder Van Doorninck (Groen Links). Deze publicatie komt voort uit het onderzoek van het lectoraat Design in Urbanism (2011-2014) aan de Academie van Bouwkunst onder leiding van Ton Schaap.

Tijdens de boekpresentatie, die werd georganiseerd door de Academie van Bouwkunst, uitgever Architectura & Natura en de directie Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam, werd er ook nog een lezing gegeven door Floris Alkemade (Rijksbouwmeester, Hoofd lectoraat Tabula Scripta aan de Academie van Bouwkunst).

Real Urbanism, decisive interventions
Real Urbanism is een boek voor en door liefhebbers van steden. Elf auteurs schreven de verhalen over plaatsen in de wereld die als voorbeelden van succesvolle stadsplanning kunnen worden beschouwd. Dit boek bevat verhalen over Amsterdam, Rotterdam, New York, Tokio, Sao Paulo, Venetië, Barcelona, Londen, New York, Edinburgh en Sint-Petersburg. Jonge stedenbouwkundigen maakten de tekeningen voor elk hoofdstuk. De fotografie van Theo Baart en het grafische ontwerp van Irma Boom hebben geleid tot een unieke presentatie in boekvorm.

Het boek kost € 69,50 en is verkrijgbaar via de uitgever Architectura & Natura. Een fotoverslag van de boekpresentatie werd gemaakt door fotograaf Marlise Steeman en is te zien op Flickr.  

Delen