Publicatie Crafting the Façade gepresenteerd op de Academie van Bouwkunst

Gepubliceerd op

Op woensdag 28 november werd de publicatie Stone Brick Wood gepresenteerd die gemaakt is naar aanleiding van het Europese onderwijsproject Crafting the Façade.

Gedurende drie jaar onderzochten het Instituut voor Architectuur en Planning van de Universiteit van Liechtenstein, de Mackintosh School of Art in Glasgow en de Academie van Bouwkunst, aspecten van het thema gevels in heel Europa. Door verschillende architecturale tradities en technieken te analyseren en zich te concentreren op de materialen die het meest worden gebruikt in de Europese context, hebben de internationale partners gekeken naar historische ontwikkelingen in het ontwerp en de bouw van gevels, de theoretische onderbouwing die deze ontwikkelingen kunnen verklaren, evenals de gebruikelijke materialen en hun belangrijkste kenmerken. Dit alles met het doel om nieuwe visies voor de constructie van gevels te ontwikkelen. Op de drie universiteiten werden ontwerpstudio's opgezet om met verschillende technieken, materialen en benaderingen te experimenteren.

Crafting the Façade presenteert de resultaten van deze interdisciplinaire studie samen met de resultaten van de ontwerpstudio's.

De Zwitserse architect Conradin Clavuot gaf als onderdeel van de presentatie een lezing over zijn ontwerpen in steen, baksteen en hout.

Crafting the Façade is een Erasmus + -programma van de Academie van Bouwkunst, de Universiteit van Liechtenstein en de Glasgow School of Art.

Het boek Stone Brick Wood is te koop voor € 38,- via Park Books.

Klik hier om meer te lezen over het onderwijsproject Crafting the Façade. De foto's van de boekpresentatie zijn gemaakt door Marlise Steeman en kunnen bekeken worden op Flickr

Delen