Tweede prijs Summerschool Ondernemerschap voor Theaterschool-student Job Rietvelt

Job Rietvelt

Gepubliceerd op

Theaterschool-student Job Rietvelt won op 10 juli de tweede prijs tijdens de Rabobank/ACE Summerschool Ondernemerschap. Hij bedacht een plan voor een verkoopsysteem van theater-, concertzaal- en podiatickets. De eerste prijs ging naar VU-studenten Bewegingswetenschappen Jordi Erken en de tweelingbroers Jeffrey en Edwin Duijst. Hun businessidee is gebaseerd op een test waarmee talent bij jonge voetballers kan worden ontdekt door het meten van spelinzicht. De prijzen bestaan uit coaching van de Rabobank en een vaste begeleider vanuit ACE.

Theaterschool-student Job Rietvelt won op 10 juli de tweede prijs tijdens de Rabobank/ACE Summerschool Ondernemerschap. Hij bedacht een plan voor een verkoopsysteem van theater-, concertzaal- en podiatickets. De eerste prijs ging naar VU-studenten Bewegingswetenschappen Jordi Erken en de tweelingbroers Jeffrey en Edwin Duijst. Hun businessidee is gebaseerd op een test waarmee talent bij jonge voetballers kan worden ontdekt door het meten van spelinzicht.De prijzen bestaan uit coaching van de Rabobank en een vaste begeleider vanuit ACE.

Job Rietvelt (Productie podiumkunsten): “De Summerschool Ondernemerschap is een snelkookpan waarin mij allerlei tools gegeven zijn om mijn onderneming te starten. Mijn onderneming is een platform dat de centralisatie van alle theater-/podiumkassa’s in Amsterdam mogelijk gaat maken. Ik droom van een ’tkts’ zoals in Londen of New York. Het idee was zeer pril en leek mij nogal onhaalbaar. Door de coaching en lessen van allerlei personen uit de bedrijfswereld heb ik nu een duidelijk plan. Ik kan nu snel stappen maken en heb alle vertrouwen in de toekomst. Het gaat mij lukken!”

De tiende editie van de Summerschool Ondernemerschap werd vorige week feestelijk gestart door het luiden van de gong op de Beurs van Amsterdam. Onder leiding van professionals van de Rabobank, EY, ACE en succesvolle ondernemers werkten 36 studenten van de AHK, VU, UvA en HvA aan 25 businessplannen. Andere AHK-studenten die waren geselecteerd voor deelname waren David Engelhard (Jazz, zang) en Gemma Zuidervaart (Docent beeldende kunst en vormgeving).

De studenten kregen naast begeleiding bij het uitwerken van het plan presentaties en workshops met thema’s als financiën, pitchen, marketing, sales en netwerken. Sprekers waren Erik Nibbering (juridisch administratieve organisatie), Charles Ruffolo (netwerken) en Philip Hillege (ondernemers ervaringen).

Zie ook
De AHK en ondernemen

foto's: Fred van Diem

Delen