Internationale dubbel-conferentie: Embracing Diversity in European Film Schools

Gepubliceerd op

Van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 januari organiseert de Nederlandse Filmacademie in samenwerking met ifs internationale filmschule köln de GEECT-conferentie EMBRACING DIVERSITY IN EUROPEAN FILM SCHOOLS. 

Door presentaties en interactieve workshops én met behulp van een verscheidenheid aan audiovisuele ontwerpgereedschappen en -technieken, worden stereotypen en onbewuste vooroordelen verkend, de beste en de slechtste voorbeelden vanuit de filmscholen onderzocht. De uitkomsten van deze dagen worden meegenomen in het programma van het tweede deel van de conferentie.

Deze vindt plaats in de ifs internationale filmschule köln in Keulen van 6-8 maart 2019 en zal gaan over hoe concrete veranderingen kunnen worden geïmplementeerd in curricula en hoger onderwijsstructuren. Hier zullen perspectieven en maatregelen worden geformuleerd voor inclusief universitair filmonderwijs en wordt geprobeerd te komen tot gezamenlijke richtlijnen die kunnen zorgen voor een levendige diversiteit op Europese filmscholen.

Bart Romer: 'Als filmscholen hebben we een specifieke verantwoordelijkheid om maatschappelijke veranderingen en debatten aan te gaan en om de diversiteit van onze samenleving te weerspiegelen, zowel voor als achter de camera. Onze studenten en afgestudeerden raken en beïnvloeden andere mensen - hun verhalen kunnen de boel opschudden, perspectieven verleggen en nieuwe visies creëren - waardoor het des te belangrijker is dat we de meest uiteenlopende stemmen horen.'

De conferentie wordt georganiseerd onder de vlag van GEECT, de Europese afdeling van CILECT. Dit internationale platform waarin ruim 160 filmscholen  uit meer dan 60 landen vertegenwoordigd zijn, heeft als doel samenwerking tussen filmopleidingen te stimuleren. 

Meer weten?

Delen