Jong talent van de Academie voor Theater en Dans tijdens het Rembrandt Festival

Gepubliceerd op

Het Rembrandthuis start Rembrandtjaar met het Rembrandt Festival. Op 2 februari staat de Jodenbreestraat volledig in het teken van Rembrandt!

In 2019 is het exact 350 jaar geleden dat Rembrandt is overleden. Museum Het Rembrandthuis organiseert de Amsterdamse kick-off van het landelijke themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw. De Jodenbreestraat was het centrum van Rembrandts succes. Hier woonde en werkte de kunstenaar bijna twintig jaar, van 1639 tot 1658.

Rembrandt Festival
Rembrandts leven en werk worden gevierd met het Rembrandt Festival, gratis en voor iedereen toegankelijk in de Jodenbreestraat. Op 2 februari 2019 van 12.00 tot 21.00 uur kun je ‘bij Rembrandt in de straat’ terecht voor een straatfestival met artistieke odes aan de Hollandse meester.

De NOS maakt speciaal voor deze gelegenheid het programma ‘NOS: Opening Rembrandtjaar’, dat wordt uitgezonden tussen 21.25 en 22.20 uur op NPO1.

Jong talent
Ontdek op het Rembrandt Festival ook de creatieve en veelbelovende talenten van nu, tijdens optredens van jong talent van de Academie voor Theater en Dans en het Conservatorium van Amsterdam. De optredens vinden plaats binnen in de Zuiderkerk, Huis De Pinto en de Academie voor Theater en Dans. Van monoloog tot moderne dans: Rembrandt inspireert nog steeds. Scrol naar beneden voor de linup en tijdschema van de optredens op deze locaties.

Meer informatie op Onderzoeksvoorstelling Rembrandt

 

Delen