Koperafdeling verwelkomt twee nieuwe trompetdocenten

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt de koperafdeling van het Conservatorium van Amsterdam twee nieuwe docenten: Miroslav Petkov en Omar Tomasoni. Miroslav en Omar zijn beiden solotrompettist in het Koninklijk Concertgebouworkest.
Allebei kijken ze ernaar uit om bij het Conservatorium van Amsterdam aan de slag te gaan. ‘Ik verheug me erop om geïnspireerd te raken door een nieuwe generatie geweldige musici en trompettisten, en ze op mijn beurt te inspireren,’ aldus Omar. En Miroslav: ‘Ik wil graag meebouwen aan een koper-community die zowel voor studenten als docenten stimulerend is.’

Miroslav Petkov (Bulgarije, 1989) studeerde aan de Hochschule für Musik Detmold en won prijzen op vele prestigieuze internationale concoursen, zoals het ARD-Musikwettbewerb en de YAMAHA International Trumpet Contest in Duitsland, de Jeju International Brass Competition in Zuid-Korea en de Citta di Porcia International Competition in Italië. Voor hij in 2016 toetrad tot het Koninklijk Concertgebouworkest was hij solotrompettist bij het Nationaltheater Mannheim en speelde hij bij verschillende ensembles en orkesten, zoals het Ensemble Modern, het Gewandhaus Orchester Leipzig en de Accademia Nazionale di Santa Ceciia in Rome. 

Omar Tomasoni (Orzinuovi, Brescia, 1984) studeerde cum laude af aan het Conservatorio ‘Luca Marenzio’ in Brescia. Hij won eerste prijzen op het Concorso Musicale Città di Cremona en Città di Manerbio in 1999. Van 2004-2008 was hij solotrompettist in het Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino o.l.v. Zubin Mehta, en van 2008-2013 in het Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia in Rome, o.l.v. Antonio Pappano. Sinds augustus 2013 is hij solotrompettist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast is hij actief als kamermusicus, onder meer in het Wonderbrass Quintet, waarvan hij mede-oprichter is. 

Omar Tomasoni

Miroslav Petkov

Delen