Wat heeft productie met Visual effects te maken?

Gepubliceerd op

Alles. Tenminste als je aan de Filmacademie Productie gaat studeren. De afstudeerrichting Productie is sowieso waarschijnlijk (veel) breder dan je misschien weet. Tijdens je studie kun je je dan ook specialiseren in veel verschillende richtingen. Bekijk de mogelijkheden bij Productie.

Een nieuwe specialisatie binnen het vak van producent is VFX-productie die in nauw overleg met de vakklas Visual Effects & Immersive Media wordt ontwikkeld. Een VFX-producer is de bruggenbouwer tussen het VFX departement en de andere departementen. Ben je technisch onderlegd, heb je sterke communicatie-skills en leidinggevende vaardigheden? Misschien ontwikkel jij je dan wel tijdens de studie Productie tot een ware VFX producer. 

Meer weten?
Oud-student Thijme Grol bespreekt op de tweede open dag (9 februari) om 12.00 uur de ins en outs van het vak VFX productie. Hij is afgestudeerd als VFX producer met een visual effects film (Phoenix 38) en een 3D animatiefilm (The Library of Things). Daarnaast heeft hij stage gelopen bij het VFX bedrijf Framestore in Londen. 

Delen