Alumni UC/JMD Sedrig Verwoert en Christiaan De Donder winnen BNG Bank Dansprijs 2019 voor They/Them

Sedrig Verwoert en Christiaan De Donder in het duet 'They/Them', Beeld: Thomas Lenden

Gepubliceerd op

Sedrig Verwoert en Christiaan De Donder, beiden afgestudeerd aan de opleiding Urban Contemporary (JMD) in 2015, hebben de BNG Dansprijs 2019 gewonnen met het duet They/Them, een autobiografisch duet over onderhuids racisme, giftige mannelijkheid en homofobie. Zij delen de prijs van 50.000 euro met choreografe Sarada Sarita voor Q4: Quantified.Zij delen de prijs van 50.000 euro met choreografe Sarada Sarita voor Q4: Quantified.
 
Beide voorstellingen gaan dit najaar op tournee langs vijftien steden onder de noemer DansClick 21.
Met de keuze voor deze winnaars stimuleert het BNG Cultuurfonds in samenwerking met danshuis Korzo de invloed die de urban scène, de modewereld, de hiphop cultuur, de house muziek en televisietalentjachten hebben op moderne dans.

Sedrig Verwoert danst bij ICKamsterdam. Begin deze maand wonnen ze al de eerste Leo Spreksel Award. In het duet They/Them halen ze ‘het spannendste in elkaar naar boven’, aldus de jury, ‘en mengen ze bewegingen uit genres zoals modern, klassiek, vogueing, house en urban tot een zwarte paringsdans met koninklijke allure.’

Delen