Expositie I am Gen Z in Stadarchief Amsterdam

Gepubliceerd op

‘Wat zou men over 100 jaar van ons moeten weten?’ 66 mavo 3-leerlingen van het Berlage Lyceum gingen met deze vraag op zoek naar wat er volgens hen belangrijk is voor hun generatie, en wat daarvan voor de toekomst bewaard moet blijven. Het resultaat: een Top 40 van objecten die de diversiteit van Generatie Z representeert.

Onder leiding van professionele kunstenaars als Lego Lima, Maia Matches en Bas Kosters hebben de leerlingen deze bewerkt tot 40 affiches die vanaf 21 maart te zien zijn in het Stadsarchief Amsterdam. Na afloop zullen ze in de collectie van het Stadsarchief worden opgenomen.

I am Gen Z is een afstudeerproject van Marit van der Meer en Iris van Oosten voor het vak Kunsteducatief Project van de Master Kunsteducatie.

Bekijk de vlog die de Volkskrant maakte over deze expositie

Waar en wanneer
21 maart t/m 21 april
Stadsarchief Amsterdam
Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam
Toegang gratis

Meer informatie

Delen