Jaarlijkse eindvoorstellingen Dansers van Morgen nu in de verkoop

foto: Antoinette Mooy

Gepubliceerd op

Op dinsdag 9 en woensdag 10 juli presenteert de Nationale Balletacademie onder de titel Dansers van Morgen haar jaarlijkse eindproductie. De kaartverkoop voor de voorstellingen in Nationale Opera & Ballet – thuisbasis van Het Nationale Ballet – is nu gestart. Het sleutelwoord van deze nieuwe editie van Dansers van Morgen is diversiteit.

Klik hier om kaarten te reserveren

Naast klassieke paradepaardjes als Marius Petipa’s negentiende-eeuwse Paquita (in de versie van Rachel Beaujean) en Gregor Seyfferts spektakelstuk Bolero ziet u Atomos, een van de hoogtepunten uit het oeuvre van de Britse topchoreograaf Wayne McGregor, én een aantal nieuwe, speciaal voor de gelegenheid op en voor de studenten gecreëerde werken.

Ook de dansers van de Junior Company van Het Nationale Ballet treden op tijdens deze editie van Dansers van Morgen; zij vertolken Ernst Meisners energieke en succesvolle Revelry, een choreografie die de sfeer oproept van een sprankelend feest.

Voor het eerst in de ruim dertigjarige geschiedenis van de Nationale Balletacademie wordt Dansers van Morgen begeleid door Het Balletorkest, het vaste orkest van Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater. Het Balletorkest zal alle choreografieën in het programma die op symfonische muziek gezet zijn begeleiden.

Delen