Studenten bouwen met hout in Liechtenstein

Gepubliceerd op

Afgelopen week werkten studenten van de Academie van Bouwkunst samen met studenten uit Liechtenstein en Trondheim in een workshop in Vaduz. Het doel van de workshop is om kennis te maken met verschillende houtstructuren. Gedurende de week werden hedendaagse en historische houten bruggen en torens uit de regio in gemengde teams onderzocht, getekend en gebouwd in schaal 1:5.

Crafting Wood (2018-2020) is een Europees onderwijsproject van de Amsterdamse Academie van Bouwkunst en de Universiteiten van Liechtenstein en Trondheim. Het project wordt ondersteund door het Erasmus+ fonds. Middels onderzoek, excursies, workshops en studioprojecten op de drie architectuurscholen onderzoeken we gezamenlijk de traditie en vernieuwing van houtconstructies.

Bekijk de foto's op Flickr

Delen