ATKA-alumna Rosa da Silva wint zowel de AKF Sonneveldprijs, de AKF Publieksprijs 2019 als de Shaffy Cheque

foto: Jaap Reedijk

Gepubliceerd op

Rosa da Silva, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie in 2014, heeft op maandag 8 april 2019 tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival  in De Kleine Komedie AKF Sonneveldprijs, de AKF Publieksprijs en Shaffy Cheque ter waarde van 2.500,- euro gewonnen. Naast haar stonden  Meester Alex en Bart Melief in de finale. De prijs werd eerder gewonnen door o.a. Van der Laan en Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer, Stefano Keizers en Glodi Lugungu.

Nieuw element is de Shaffy Cheque. Deze geldprijs ter waarde van 2.500,- euro is te besteden aan het eerste avondvullende programma. De prijs wordt mogelijk gemaakt door het Ramses Shaffy Fonds voor jonge kunstenaars.

De winnaar werd bekend gemaakt door juryvoorzitter Tom Dicke. Hij reikte de AKF Sonneveldprijs uit aan Rosa da Silva met deze woorden: “Rosa da Silva uit Klazienaveen heeft als klein meisje ze meegedaan aan Hennie Huismans Miniplaybackshow. Ze heeft een Portugese vader, een Nederlandse moeder en woont tegenwoordig in Amsterdam. Waar hoort zij thuis? De voorstelling bestaat uit aan elkaar gehechte scenes die worden afgewisseld met veelzijdige zang en muziek, waarbij Rosa kundig wordt ondersteund door multi-instrumentalist Remco Wind, die geweldig speelt. De jury ziet in Rosa een veelzijdig talent dat van het podium af spat.”

Delen