Boottocht naar windmolenpark op zee

Gepubliceerd op

In 2050 zullen windparken buiten de kust 25% van het Nederlandse deel van de Noordzee beslaan. Dat betekent dat het ontwerpen van deze windparklandschappen een nieuw en interessant onderwerp is voor studenten van de Academie van Bouwkunst. Afgelopen zondag 31 maart bezochten studenten tijdens een boottrip het windmolenpark voor de kust van Egmond aan Zee. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de opdracht ontwerpstudio P4 waar studenten de komende maanden aan zullen werken. Deze studio is gelieerd aan het lectoraat Future Urban Regions van lector Eric Frijters.

P4 opdracht
Voor de kust van de provincie Zeeland zal een groep windmolenparken ontstaan die gezamenlijk de grootte hebben van Walcheren. De opdracht van deze P4 is om deze windparken om te vormen tot (kunstmatige) 'eilanden' met een rijk onderwaterleven. Een landschap dat ook kansen biedt voor voedselproductie en recreatie.

Delen