Werkbezoek 22 mei door Touria Meliani, Wethouder Kunst en Cultuur en Digitale Stad

staand v.l.n.r. Wethouder Meliani, Jan Zoet, Olga Leijten, Annet Lekkerkerker, Bert Verveld - zittend v.l.n.r. 5 O'Clock Class studenten Ashley Affolter, Djenna Saccoh, Rene Bizimana - foto: Jeroen de Beer

Gepubliceerd op

Op woensdagochtend 22 mei bracht Touria Meliani, Wethouder van Kunst en Cultuur en Digitale Stad, een werkbezoek aan de Academie voor Theater en Dans.

Het programma startte met een rondetafelgesprek met artistiek leiders Saundra Williams (Productie Podiumkunsten), Yvette Fijen (Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie), Rahana Oemed en Percy Kruythoff (5 O'Clock Class) en studenten Fjodor Jozefzoon (ATKA) en Djenna Saccoh (5 O'Clock Class). Talentontwikkeling, inclusiviteit en diversiteit waren belangrijke gespreksonderwerpen. Daarna werd de wethouder rondgeleid door het gebouw, waarbij zij een aantal studenten aan het werk zag.

Het bezoek eindigde in het Danstheater, waar drie solo's van de 5 O'Clock Class werden getoond. De wethouder was enthousiast over wat zij zag en hoopt de school vaker te kunnen bezoeken voor voorstellingen en bijeenkomsten.

v.l.n.r. Annet Lekkerkerker, Jan Zoet, Rahana Oemed, wethouder Meliani, Bert Verveld, Olga Leijten, Marja van Nieuwkerk - foto: Jeroen de Beer

Delen