Dirk Oudes presenteerde resultaten onderzoek tijdens Energy Research and Social Science-conferentie

Amerikaanse energielandschappen © Dirk Oudes

Gepubliceerd op

Op 30 mei presenteerde Dirk Oudes (PhD onderzoeker Academie van Bouwkunst, lectoraat High-Density Energy Landscapes) de resultaten van zijn lopende onderzoek naar fotovoltaïsche parken (PV) op de tweede Energy Research and Social Science (ERSS) conferentie (28-31 mei) in Tempe/Phoenix (Arizona).

De conferentie werd georganiseerd door de Arizona State University en trok meer dan 200 onderzoekers aan die zich concentreerden op energie uit een breed scala aan disciplines. De presentatie van Dirk heeft de titel 'Case study of frontrunner photovoltaic parks in Europe: an environmental design perspective' en bevatte de eerste inzichten in het ontwerp van fotovoltaïsche parken met meerdere doelen (bijvoorbeeld biodiversiteit, recreatie). Na de conferentie was hij in de gelegenheid om verschillende Amerikaanse energielandschappen te verkennen, met kern-, zonne- of gasgestookte elektriciteitscentrales en een waterkrachtcentrale.

Delen