Junior Company op tournee naar Londen

No Time Before Time, foto: Altin Kaftira

Gepubliceerd op

De Junior Company van Het Nationale Ballet treedt op 5 en 6 juli op in het onlangs gerenoveerde Linbury Theatre van het Royal Opera House, waar de groep – voor de verbouwing – ook al twee keer te zien was. Het Royal Opera House heeft de Junior Company uitgenodigd om de slotoptredens te verzorgen van het Young Talent Festival, een festival waarop verder onder meer de Royal Ballet School en de juniorengezelschappen van Ballett Zürich, het Noorse Nationale Ballet en Rambert optreden.

De Junior Company van Het Nationale Ballet danst een mixed-bill, bestaande uit Hans van Manens In the Future, Ernst Meisners No Time Before Time, Juanjo Arqués’ Fingers in the Air, Daniela Cardims What Got You Here en Charlotte Edmonds’ Fuse. Opvallend is dat uitgezonderd Van Manens In the Future al deze werken de afgelopen jaren speciaal voor het gezelschap zijn gemaakt.

Ernst Meisner creëerde No Time Before Time in 2016, toen de Junior Company – met dit werk – optrad tijdens de finales van de befaamde Prix de Lausanne. Juanjo Arqués’ Fingers in the Air ging vorig jaar in première in het tourneeprogramma In the Future, waarmee de Junior Company haar vijfjarig bestaan vierde. Daniela Cardim, tegenwoordig company manager van het New English Ballet Theatre, maakte What Got You Here dit voorjaar voor het Junior Company-programma Unboxing Ballet, waarbij ze zich baseerde op Bill Brysons bestsellerboek A Short History of Nearly Everything.

De connectie tussen de Junior Company en de Britste Charlotte Edmonds, tot slot, kwam tot stand tijdens een eerder door The Royal Ballet georganiseerde choreografieworkshop, waarbij Edmonds en de tweede lichting van de Junior Company samenwerkten. Hieruit vloeide de opdracht voor Fuse voort, dat, net als Cardims creatie, deel uitmaakte van het programma Unboxing Ballet.

Junior Company Het Nationale Ballet – Verenigd Koninkrijk 2019
vr 5 juli - 19.45 uur - Linbury Theatre, Royal Opera House, Londen
za 6 juli - 19.45 uur - Linbury Theatre, Royal Opera House, Londen

In the Future, foto: Michel Schnater

Delen