Masterstudenten ontwerpen tentoonstelling diaconie

Gepubliceerd op

Studenten van de masteropleiding Museology presenteerden eind vorig jaar ontwerpen voor een permanente tentoonstelling in de Hoftuin van de Protestantse Diaconie. Een van die ontwerpen gaat nu daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Een vast onderdeel van de masteropleiding is dat de studenten zich in groepjes buigen over een erfgoedvraagstuk van een echte opdrachtgever. Dit studiejaar was de opdracht om een permanente tentoonstelling te ontwerpen, die het werk en de geschiedenis van de Protestantse Diaconie belicht.

Reis van het leven
Over een van de ontwerpen was de diaconie zo enthousiast dat het daadwerkelijk gaat worden uitgevoerd. In dit concept staat een rood lint centraal. Dit lint kronkelt dwars door de Hoftuin en leidt langs informatie over de geschiedenis van de diaconie. Ook zijn er elf figuren te zien die hierin een rol hebben gespeeld. Het lint symboliseert de reis van het leven.

Het is nog niet bekend wanneer de tentoonstelling precies gereed is. Maar zodra het technisch ontwerp af is en de vergunningen zijn verleend, trekt een rood lint bezoekers de Hoftuin binnen.

Lees hier een uitgebreid artikel over het project. Dit artikel verscheen in de AHK-bijlage van de Groene Amsterdammer.
 

Delen