Menno Boerema (docent montage) overleden

Gepubliceerd op

Wij zijn erg verdrietig door het overlijden van Menno Boerema in het weekend van 15 juni j.l.. Menno was sinds 2006 als docent montage verbonden aan de Nederlandse Filmacademie.

Menno studeerde in 1982 af aan de Filmacademie en was sindsdien werkzaam als editor van onder van vele Nederlandse en buitenlandse films. Hij won twee Gouden Kalveren waaronder de Vakprijs Montage (1998) en was als adviseur verbonden aan o.a. het NPO-Fonds.

Menno was een editor van onbetwiste statuur, bevlogen docent en warm mens, die in de jaren dat hij aan de Filmacademie verbonden was tientallen studenten en alumni heeft begeleid op hun pad naar het beroepsveld. Hij zal altijd in onze gedachten aanwezig zijn en deel blijven uitmaken van de Filmacademie. We gaan hem ongelooflijk missen. 

Delen