Uitbreiding van het NBA outreach-programma

Gepubliceerd op

Ook het ‘outreach’-programma van de Nationale Balletacademie wordt in het komende seizoen verder uitgebreid. Met in oktober en november onder meer een speciale jongenscursus voor alle 7- t/m 11-jarige jongens die van dans houden en, vanaf oktober, een reeks Docenten Seminars voor balletdocenten van amateurscholen door heel Nederland.

Jongenscursus 2019
De jongenscursus die de Nationale Balletacademie komend schooljaar introduceert bestaat uit een aantal gevarieerde en speelse lessen, waarin het dansplezier voorop staat. Stijlen die aan bod komen zijn onder meer ballet, werelddans, urban en acrobatiek. Voor de urbanlessen wordt samengewerkt met ISH Dance Collective (dat samen met de Junior Company van Het Nationale Ballet de voorstellingen Narnia en GRIMM uitbracht), voor de acrobatieklessen met Turnz Amsterdam Gymnastics. De lessen vinden plaats op zes zaterdagen in de herfst van 2019, in de studio’s van de Nationale Balletacademie. Ook zullen de jongens een les bijwonen van Het Nationale Ballet.

Data: 5, 12 en 26 oktober, 2, 9 en 16 november.
Meer informatie volgt later op onze website.

Docenten Seminars
Op vijf zondagen verspreid door het schooljaar, in de periode van oktober tot eind maart, organiseert de Nationale Balletacademie een reeks Docenten Seminars. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor zowel zeer ervaren als voor beginnende balletdocenten, met het doel hun kennis en inzicht te vergroten en hun nieuwe inspiratie te geven voor hun klassieke lessen. De seminars worden verzorgd door docenten van de Nationale Balletacademie. Na een ochtendles voor de deelnemers volgen workshops over uiteenlopende thema’s, zoals: de voorbereiding op een auditie voor een balletacademie, discipline versus dansant, les voor jongens, muzikaliteit en techniek, spitzenlessen voor beginners, en port de bras en épaulement. Nadere informatie volgt binnenkort via onze website.

Delen