VR-expert Avinash Changa spreker tijdens Midsummer Night Lecture

Avinash Changa

Gepubliceerd op

Op vrijdag 5 juli organiseert de Academie van Bouwkunst de Midsummer Night Lecture, een jaarlijkse lezing die het einde van ons academisch jaar markeert. De editie van dit jaar wordt gegeven door Avinash Changa, oprichter van het in virtual reality gespecialiseerde bedrijf WeMakeVR. Hij zal ingaan op de geschiedenis, de huidige status en de toekomst van VR met daarbij uiteraard aandacht voor de specifieke toepassingen voor architectuur, het ontwerpproces en urban planning. 

Avinash Changa
Avinash Changa is een alleskunner op het gebied van digitale concepten en productietechnieken. Sinds de oprichting in 2013 heeft WeMakeVR zich ontwikkeld tot een van de meest bekroonde VR-bedrijven in Nederland en wordt als een internationaal erkende pionier gezien. New York Times, Forbes, VRFocus en vele anderen hebben geschreven over WeMakeVR, waarbij zowel hun projecten voor de educatieve sector, gezondheidszorg en sociale doeleinden als hun commerciële werk genoemd worden. BBC World News zond een special uit over WeMakeVR met een prime-time gesprek van 6 minuten over VR-toepassingen die veel verder gaan dan entertainment. De missie van WeMakeVR is om mensen geluksmomenten te bezorgen en om levenskwaliteit te verbeteren, waarbij opkomende technologieën de tools zijn om voortdurend de verwachtingen van het publiek te ontstijgen.

Na afloop van de lezing ontvang je de tweede editie van onze jaarlijkse krant. Hierin staat een overzicht van de activiteiten aan de Academie van Bouwkunst van het afgelopen jaar.

Datum: vrijdag 5 juli, 2019 om 21:00 uur
Locatie: Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211-213, Amsterdam
Voertaal lezing: Engels
Toegang lezing: gratis toegang voor studenten, docenten, medewerkers en alumni van de Amsterdamse Academie van Bouwkunst. 
Feest: Na de lezing is er een feest van 22:00 tot 03:00 uur (kaarten voor het feest zijn aan de deur te koop vanaf 22:00 uur voor 10 euro per stuk).
 

Delen